ホーム > くらし > 防災全般 > 9月に入り、台風シーズンとなります

更新日:2020年9月8日

9月に入り、台風シーズンとなります

9月に入り、これから台風が発生し、日本へ上陸する可能性が高まる季節となります。これにより、風水害(浸水・洪水など)のリスクが高まります。自らの命や大切な人の命を守るため、個人で備蓄品を備えることや避難する場合の避難先の確認、災害時にどのような行動をしておくのか考えておくなどの災害に対する事前の備えをしておきましょう。

【ポルトガル語】
Setembro, início da época de tufão

A partir de setembro é alta a incidência de tufão atingindo o Japão, com risco de calamidades. Importante tomar medidas preventivas para a vida, armazenar mantimentos e utilidades, bem como conhecer o local de abrigo, caso necessário.
Conscientizar-se e preparar-se é um passo importante para autonomia.

【英語】
September, the typhoon season is coming

In September, many typhoons would occur and they are more likely to land in Japan. Heavy rain for a long time increases the risk of wind and water disasters such as submersion and flooding. In order to protect one's life and the lives of loved ones, be prepared in advance against a disaster by storing supplies individually, checking the place for evacuating, and consider what to do in case of a disaster.